Ex-Vlaams Belanger Frank Creyelman keert als onafhankelijke terug naar Mechelse gemeenteraad

Voormalig Vlaams Belanger Frank Creyelman heeft zijn herintrede gedaan in de Mechelse gemeenteraad, deze keer als onafhankelijk raadslid. Creyelman was tot midden december fractieleider voor Vlaams Belang in de Mechelse gemeenteraad, tot hij na beschuldigingen van spionage door het nationaal partijbestuur uit de partij werd gezet.

Midden december raakte bekend dat Frank Creyelman jarenlang zou ingezet zijn als informant voor de Chinese spionagedienst. Daarop besloot Vlaams Belang Creyelman per direct uit de partij te zetten.

In Mechelen had dit tot gevolg dat hij geen fractieleider meer was in de gemeenteraad, die functie wordt ingevuld door Catherine François. Bij de gemeenteraad van 18 december en de extra gemeenteraad over de mobiliteit op de vesten van 21 december was nog onduidelijk of Creyelman zijn mandaat als onafhankelijke zou uitzitten of zijn zetel ter beschikking zou stellen van het Vlaams Belang.

Vanavond was Creyelman weer aanwezig in de raadszaal, deze keer als onafhankelijke. "Ik ben uit de partij gezet zonder enig gesprek", zegt hij. Meer wil hij over de zaak niet kwijt. Creyelman kreeg een andere plaats in de raadszaal, aan de overzijde van zijn voormalige fractie.

Moeten we (nog meer) op onze hoede zijn voor Chinese spionage? Beluister de nieuwste aflevering van onze podcast "China voorbij de muur"

Meest gelezen