Bestuurster wagen overleden na frontale botsing met lijnbus met vooral schoolkinderen: “Ook zeven lichtgewonden”.© Junior Verbeeke

Vrouw (54) overleden na frontale crash tegen lijnbus

Jabbeke -

De 54-jarige vrouw die maandagavond met haar wagen botste met een lijnbus in Zerkegem (Jabbeke) is overleden aan haar verwondingen. De brandweer moest de vrouw uit het wrak bevrijden. Op de schoolbus raakten zeven schoolkinderen lichtgewond.

Het ongeval gebeurde maandagavond rond 18 uur op de Aartrijksesteenweg in Zerkegem, deelgemeente van Jabbeke. Een Range Rover, bestuurd door een 54-jarige vrouw, reed frontaal in op een lijnbus. Bij de zware crash raakten zeven schoolkinderen op de bus lichtgewond. De bestuurster van de Range Rover zat gekneld in haar voertuig. De brandweer snelde ter plaatse om de vrouw met spoed uit het wrak te bevrijden. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar enkele uren later. (Lees verder onder de foto)

De Aartrijksesteenweg bleef een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. “Volgens de eerste verklaringen week de Range Rover af van het rijvak”, aldus Wittesaele van PZ Kouter. “De wagen raakte met de linkervoorkant de bus en werd weggeslingerd.”

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden in kaart te brengen. Het is voorlopig nog onduidelijk waarom de Range Rover van de rijbaan afweek. (cca)

© jve

© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer