“Ik geniet nog altijd van het voetbal, maar ik heb veel zin om te stoppen”: Dries Mertens vertelt over zijn toekomstplannen

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Dries Mertens zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. Dat de intussen 36-jarige aanvaller aan stoppen denkt, is al langer bekend. In het VTM-programma ‘Sergio Over de Grens’ benadrukte hij dat nog eens.

Jens Heylen

Mertens verliet in de zomer van 2022 ‘zijn’ Napoli voor een avontuur bij het Turkse Galatasaray. Bij de ploeg uit Istanbul is onze 36-jarige landgenoot een van de vaste waarden, maar de vraag rijst meer en meer wat hij komende zomer zal beslissen wanneer zijn contract in Turkije afloopt.

In het VTM-programma ‘Sergio Over de Grens’ geeft Mertens een inkijk in zijn toekomstige plannen. “Het klinkt misschien raar, maar ik heb veel zin om te stoppen met voetballen. Je weet natuurlijk nooit wat er nog aankomt en ik geniet nog altijd heel erg van voetballen. Ik heb de mooiste job in de wereld, maar aan de andere kant kijk ik er wel naar uit om meer vrijheid te hebben, rust te vinden en een huisvader te worden. Op mijn leeftijd zet je normaal een punt achter je carrière. Je wordt trager en fysiek lukt het ook niet altijd meer. Vroeger stapte ik het veld op en had ik geen nood aan opwarmen. Nu is dat noodzakelijk, omdat mijn lichaam op gang moet komen. Daar heb ik het wel moeilijk mee. Zeker als je dan ziet dat een jonge ploegmaat je voorbijloopt. Daar baal ik van, want dat is niet leuk.”

De 109-voudige Belgische international beoogt wel om na zijn actieve spelerscarrière een rol te blijven spelen in de voetballerij. “Zes op tien voetballers gaat failliet na hun carrière”, merkt Mertens op. “Op jonge leeftijd verdienen we veel geld, maar wanneer je carrière afloopt ga je nooit meer diezelfde hoeveelheid verdienen. Sommige jongens komen dan in financiële problemen. Bij Galatasaray is er een jonge ploegmaat die onlangs de kleedkamer binnenwandelde en zei dat hij een auto heeft gekocht voor 150.000 euro. Dan denk ik: waar ben je mee bezig? Pas vanaf de leeftijd van 25 of 26 begin je te sparen en na te denken over je financiële situatie. Ik heb het geluk gehad om op de juiste momenten de juiste mensen te hebben ontmoet. Zij hebben mij daar goed in begeleid. Na mijn actieve loopbaan wil ik eigenlijk iets beginnen waardoor ik zulke jonge jongens kan helpen om goed te investeren. Dat zou ik heel leuk vinden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer