Drugslab ontdekt na gedumpt afval in Ranst en Deurne: twee verdachten gearresteerd

Ranst, Deurne -

Aan de Oostmalsesteenweg in Emblem (Ranst) is dinsdagnamiddag een drugslab gevonden. Dat bevestigt het parket aan onze redactie. De ontdekking kwam er na twee vondsten van gedumpt drugsafval in Oelegem en Deurne. Twee verdachten (24 en 29) werden gearresteerd.

jtp, nelo

De politie trof dinsdag op verschillende plaatsen gedumpte restanten van een drugslab aan. Zo zijn in de buurt van Rietvissers aan de Zandhovensesteenweg in Oelegem (Ranst) een vijftigtal jerrycans en vaten gevonden met chemisch afval. De politie heeft de omgeving afgezet, de civiele bescherming kwam ter plaatse om het afval op te ruimen.

LEES OOK. Mogelijk restanten van drugslabo gedumpt aan kasteel Ertbrugge

Enkele uren later kreeg ook de Antwerpse politie een melding over achtergelaten vaten in de dreef van kasteel Ertbrugge, op de grens van Deurne en Wijnegem. Een toevallige passant merkte het goedje op en verwittigde de politie. Er werd onmiddellijk een perimeter ingesteld. Het gerechtelijk lab kwam dinsdagmorgen ter plaatse voor verder onderzoek.

Gedumpte restanten van drugslab aan kasteel Ertbrugge.© BFM

In het onderzoek dat meteen werd opgestart, kwam een verdachte camionette in beeld. “Door een nauwe samenwerking met PZ Antwerpen kon de camionette in de loop van de namiddag werden onderschept aan de Singel in Antwerpen”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “De twee inzittenden, een 29-jarige man uit Antwerpen en een 24-jarige vrouw uit Tessenderlo, werden gearresteerd.”

Verder onderzoek door FGP Antwerpen heeft dinsdagavond geleid tot een locatie aan de Oostmalsesteenweg in Ranst, waar de politie een zogenaamde conversielab heeft aangetroffen. In dat lab werden precursoren gemaakt, het basisproduct van synthetische drugs. “Woensdag werden de 24-jarige vrouw en de 29-jarige man aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gerechtelijk onderzoek loopt volop verder”, aldus Aerts.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt https://www.drugsplantageontdekt.be/.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen