Zware brand langs de Gentsesteenweg in Harelbeke.
Volledig scherm
Zware brand langs de Gentsesteenweg in Harelbeke. © Hans Verbeke

KIJK. Zware bedrijfsbrand in Harelbeke: 35-tal buurtbewoners geëvacueerd omwille van grote rookontwikkeling

UpdateIn het West-Vlaamse Harelbeke woedt sinds woensdagnamiddag een zware bedrijfsbrand in een kledingzaak en een handcarwash. De brandweer is met 120 mensen ter plaatse om het vuur onder controle te krijgen en kon houtverwerkend bedrijf Omniplex volledig vrijwaren van het vuur. Enkele mensen raakten bevangen door rook, één persoon is vermist. De Gentsesteenweg tussen Harelbeke en Beveren-Leie is afgesloten.

  1. Eerst stak ze middelvinger op, dan reed versufte bestuurster op Rouslan (54) in: “Ernstig signaal nodig dat ze problemen écht moet aanpakken”
    PREMIUM
    UPDATE

    Eerst stak ze middelvin­ger op, dan reed versufte bestuur­ster op Rouslan (54) in: “Ernstig signaal nodig dat ze problemen écht moet aanpakken”

    “Ik zat 10 seconden geplet tussen haar auto en die van een tegenligger. Ik hoor het geluid van metaal nog nagalmen.” Eén maand nadat Rouslan Uzuyev (54) uit Kuurne in de politierechtbank in Kortrijk terugblikte op het vreselijke ongeval, kreeg de 26-jarige aanrijdster vandaag haar straf te horen. De man brak bij het ongeval op 8 december 2021 zijn beide knieën, enkel, kuitbeen en voet. De politierechter verklaarde Eline H. rij-ongeschikt en legde haar nog een rijverbod, een boete, een voorwaardelijke celstraf en proeven op.
    Kortrijk, Kuurne
  2. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Harelbeke