B.L. staat vandaag terecht in de rechtbank van Brugge (l.) nadat hij onder anderen zijn grootmoeder aanviel. Het beeld rechts is ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
B.L. staat vandaag terecht in de rechtbank van Brugge (l.) nadat hij onder anderen zijn grootmoeder aanviel. Het beeld rechts is ter illustratie. © Proot / Getty Images/Blend Images

“Als de thuisverpleegkundige niet was tussengekomen, dan...”: twintiger probeert na ex ook grootmoe­der te wurgen

UpdateEerst greep hij zijn vriendin naar de keel, vervolgens ook zijn grootmoeder. “Maar zijn oma wil helemaal niet dat hij naar de gevangenis gaat”, pleitte de advocaat van Oostendenaar B.L. (26). Wat opvallend was, gezien het niet mis te verstane dreigement dat zij nog naar het hoofd geslingerd kreeg. Hoewel hij zelf ook de wurgpogingen ontkende, kreeg de twintiger donderdag 18 maanden cel opgelegd.

  1. MIJN DORP. Het Leffinge van Radio 2-nieuwslezeres Lotte (27): “In de plaatselijke Chiro maakte ik vrienden voor het leven”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Het Leffinge van Radio 2-nieuwsleze­res Lotte (27): “In de plaatselij­ke Chiro maakte ik vrienden voor het leven”

    De melodieuze stem van Lotte Aneca (27) kan je sinds kort horen op Radio 2 waar ze het provincienieuws van West-Vlaanderen leest. Ze woont intussen dan wel in Gent, maar toch keert Lotte maar al te graag even terug naar haar roots in Leffinge. Van de plaatselijke school tot de Chirogroep of het festival Leffingeleuren, ze voelt zich helemaal thuis in de kleine gemeente. “Tot in de vroege uurtjes op het terras van café De Zwerver zitten met vrienden en dan keuvelen over het leven? Dat brengt me echt tot rust”, vertelt ze. Lotte neemt ons mee op pad en toont wat Leffinge allemaal te bieden heeft.
    Leffinge
  2. KIJK. Paralympische wielrenners uit Gaza rijden kwalificatiewedstrijd in Oostende: “Zelfs al vernielen ze de hele Gazastrook, wij fietsen door!”

    KIJK. Paralympi­sche wielren­ners uit Gaza rijden kwalifica­tie­wed­strijd in Oostende: “Zelfs al vernielen ze de hele Gazastrook, wij fietsen door!”

    Op bovenstaande beelden is te zien hoe de ‘Gaza Sunbirds’ rijden door vernielde steden in de Gazastrook. De paralympische wielrenners trainen er voor een belangrijke kwalificatiewedstrijd in... Oostende. Daar zullen ze deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd paracycling in de hoop zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Parijs. De atleten verloren een been tijdens eerdere protesten in Gaza.