Volgens Van Rooy wil Gantman de electorale schade beperken.© Joris Herregods, Jeroen Hanselaer

Sam Van Rooy, Antwerps fractieleider Vlaams Belang: “Groeiend deel van Joodse gemeenschap in Antwerpen steunt Vlaams Belang”

Antwerpen -

“Dat ook een groeiend deel van de Joodse gemeenschap in Antwerpen het Vlaams Belang steunt, is N-VA niet ontgaan. En dus stuurt burgemeester De Wever Gantman uit in een poging de electorale schade te beperken”, zegt Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. André Gantman (N-VA): “Vlaams Belang misbruikt strijd tegen antisemitisme voor zijn anti-islamprogramma”

Antwerps N-VA-gemeenteraadslid en ex-schepen André Gantman was in een interview in Gazet van Antwerpen scherp voor Vlaams Belang. “De partij misbruikt de strijd tegen het antisemitisme om steun te vinden voor haar anti-islamprogramma. Ze probeert het aloude principe te hanteren van ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’”, zegt Gantman.

Volgens Van Rooy zijn deze beschuldigingen gratuit en eenvoudig te weerleggen. Hij wijst op het antisemitisme dat bij een groot deel van de moslimgemeenschap zou leven.

“De feiten zijn wat ze zijn: de Joodse wijk, scholen en instellingen moeten zwaar beveiligd worden tegen moslimterroristen”, zegt Van Rooy. “Joodse leerlingen worden vandaag geïntimideerd en achternagezeten door moslimjongeren. Uit onderzoek blijkt dat een zeer groot, disproportioneel groot zelfs, deel van de moslimgemeenschap antisemitische denkbeelden koestert. Mocht men het Vlaams Belang-programma inzake migratie, islamisering en veiligheid decennia geleden hebben uitgevoerd, dan had de dodelijke jihadaanslag op het Joods museum niet plaatsgevonden en zouden Joden zich vandaag op straat veel veiliger voelen.”

Volgens Van Rooy hebben de uitlatingen een ander doel, dan de bezorgdheid over de Joodse gemeenschap en het Vlaams Belang.

“Dat een groeiend deel van de Joodse gemeenschap in Antwerpen dit beseft en het Vlaams Belang steunt, is N-VA niet ontgaan”, zegt Van Rooy. “En dus stuurt De Wever Gantman uit in een poging de electorale schade te beperken. Al decennia neem ik het oprecht op voor de veiligheid van de Joodse gemeenschap, dat weet iedereen die mij volgt op sociale media en mijn boeken en artikels leest. André Gantman weet dat, en het zou hem sieren mocht hij daar intellectueel eerlijk over zijn. Of is de strijd tegen antisemitisme voor hem ondergeschikt aan electorale berekening?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen