Voordeur opgeblazen met explosief, wellicht als vergeldingsactie: vrouw en twee kindjes naar ziekenhuis

Ontploffing in Sint-Niklaas - Video: YPW.© Het Nieuwsblad

Sint-Niklaas -

In de nacht van woensdag op donderdag heeft zich rond 2 uur een explosie voorgedaan aan een woning in de Knaptandstraat in Sint-Niklaas. Door de explosie brak ook brand uit. Een vrouw en twee kinderen zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Wellicht gaat het om een vergeldingsactie.

Pieter Van Hecke, nelo, kma, sare

Rond 2 uur was er een erg luide ontploffing die in een groot deel van de stad te horen was. De bron van de ontploffing bevond zich aan een bel-etagewoning op het kruispunt van de Sint-Antoniusstraat met de Knaptandstraat.

Buurtbewoners dachten eerst aan knalvuurwerk, maar niet veel later hoorde een buurtbewoonster een vrouw om hulp roepen. Het ging om de bewoonster van de getroffen woning. Vanuit een raam op de tweede verdieping riep ze dat haar woning vol rook hing en dat haar twee kleine kindjes bij haar waren.

Relatie op de klippen

De hulpdiensten snelden ter plaatse en met de ladderwagen van de brandweer werden de kindjes via een raam in veiligheid gebracht. Ze werden samen met hun moeder ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens buurtbewoners huurt de alleenstaande vrouw de woning en woont ze er met haar vier kinderen, maar de oudste twee kinderen, allebei tieners, zouden niet thuis geweest zijn. (Lees verder onder de foto)

De schade aan de woning bleef beperkt tot de voordeur.© ypw

Omdat er duidelijke aanwijzingen waren dat er gebruik werd gemaakt van een explosief en er ook brandversnellers en een handschoen werden teruggevonden, kwam het parket ter plaatse om te onderzoeken of het om een aanslag ging.

Het parket wilde verder geen commentaar geven, maar volgens een buurtbewoner zou het om een vergeldingsactie tussen families gaan naar aanleiding van een gelijkaardig incident met de ex van de bewoonster. Aan het huis waren ook beveiligingscamera’s geïnstalleerd, vermoedelijk uit schrik voor dergelijke acties.

LEES OOK. Twee aanslagen in één nacht: explosie in Mortsel, voordeur opgeblazen in Zoersel

De schade aan de woning bleef beperkt tot de voordeur, die wel volledig vernield werd. In een deel van de woning was er ook wel roetschade, omwille van de rookontwikkeling door het brandje dat na de explosie ontstond.

Modus operandi

Afgelopen nacht vonden twee gelijkaardige feiten plaats in Zoersel en Mortsel met dezelfde modus operandi. Telkens werd een explosief aan de voordeur van een geviseerde woning tot ontploffing gebracht.

Volgens onze informatie is het adres in Sint-Niklaas gelinkt aan Aziz A. De man is eerder veroordeeld voor een aanslag met zwaar vuurwerk in Hoboken. A. kan gelinkt worden aan het drugsmilieu, zijn naam verschijnt in meerdere Sky ECC dossiers. De man zou er volgens buren niet meer wonen.

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen