Energieleverancier Mega biedt ook mobiele telefoonabonnementen aan

Energieleverancier Mega verkoopt voortaan ook mobiele telefoonabonnementen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Mega wil “budgetvriendelijker” zijn dan andere aanbieders. Wie energie en telecom neemt bij Mega, krijgt een combinatiekorting.

gjs
Bron: BELGA

Mega zal als zogenaamde MVNO werken. Dat is een telecomaanbieder die geen eigen netwerk opbouwt, maar netwerkcapaciteit huurt bij een grote telecomspeler. In het geval van Mega is dat Orange. 

“We hebben altijd het voornemen gehad onze activiteiten te diversifiëren”, zegt Mega-CEO Thomas Coune. “We hebben onze energieactiviteiten al geografisch uitgebreid. We bieden ook energiecontracten aan in Nederland. Nu starten we met een nieuw aanbod dat qua flow en beheer heel goed aansluit bij onze bestaande activiteiten als energieleverancier. Het is de bedoeling dat onze telecompoot op termijn even belangrijk wordt als onze energiepoot.”

Concreet zal Mega drie abonnementen aanbieden. Voor 12 euro per maand krijgt de klant 150 belminuten, 150 sms’en en 5 GB mobiele data. Voor 17 euro is dat onbeperkt bellen en sms’en plus 15 GB data. Het duurste abonnement tot slot kost 27 euro per maand en biedt naast onbeperkt bellen en sms’en ook 60 GB mobiele data. Wie combineert met een energiecontract krijgt 2 euro korting.

Mega Telecom wordt een apart bedrijf in de groep, met een eigen directieteam en een helpdeskteam van 20 medewerkers. 

Mega, dat begon in Luik,  is in Vlaanderen de op vier na grootste energieleverancier. Het heeft een bescheiden marktaandeel van 3,4 procent voor elektriciteit. Het bedrijf had niet altijd een goede reputatie. In 2021 waarschuwde de energiewaakhond Creg nog voor misleidende praktijken. In 2022 kreeg de ombudsdienst Energie de meeste klachten over Mega, maar de ombudsman zag nadien wel verbetering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen