De Britse Esther Martin (68) stierf nadat ze werd aangevallen door twee honden.
Volledig scherm
De Britse Esther Martin (68) stierf nadat ze werd aangevallen door twee honden. © RV / Essex Police

Britse oma (68) doodgebeten door twee honden na bezoek bij kleinzoon

De Britse Esther Martin (68) was dit weekend op bezoek bij haar kleinzoon toen ze werd aangevallen en gedood door twee honden. De 39-jarige vermoedelijke eigenaar van de honden is opgepakt op verdenking van gevaarlijke hondenovertredingen. Dat zegt de politie van het graafschap Essex.

7 reacties

  • Saadia Sellak

    3 maanden geleden
    Natuurlijk moeten de eigenaren hier verantwoording over afleggen, maar er mogen ook regels opgelegd worden over het soort huisdieren dat men mag houden. Aangevallen worden door een border collie is pijnlijk, maar er is nog een goede kans om de aanval te overleven. Aangevallen worden door deze categorie honden vormt een direct levensgevaar. Zoals er een wapenvergunning en een (psychologische) training nodig is om wapens te houden, zou dit ook voor vechthonden noodzakelijk moeten zijn.
  • Jos Denis

    3 maanden geleden
    Wat een drama opnieuw. Wie geen goede kennis heeft van de omgang met huisdieren, zou nooit honden mogen houden. Wanneer gaat dat tot de beleidvoerders doordringen?
  • edgard van echelpoel

    3 maanden geleden
    Geen plaats in de maatschappij voor monsterhonden.
  • karin verwimp

    3 maanden geleden
    Dergelijke rassen zijn dikke pechvogels. Omdat ze veel te vaak een mislukte macho als eigenaar heeft die het ras enkel in huis haalt om de stoere uit te hangen. En wiens kennis beperkt is tot: het heeft een lijf met vier poten, een kop en een staart. Wat ook in dit geval duidelijk van toepassing is. Je laat bezoek - ook je eigen moeder niet- geen bezem tussen vechtende pups zetten als de ouderdieren in de buurt zijn. Das bij eender welk ras om problemen vragen en een totaal verkeerde aanpak.
  • Anne Schoofs

    3 maanden geleden
    En weeral worden de honden afgemaakt. En wanneer worden de bazen aangepakt ???? De honden hebben het altijd gedaan, maar ligt aan de opvoeding die ze gekregen hebben van de eigenaar(s) maar tis natuurlijk makkelijker om de honden af te maken dan de eigenaar(s) aan te pakken. De mens maakt alles kapot, maar verantwoording afleggen ho maar