Boer Bart Dochy.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Bart Dochy. © Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. De boer die ook burgemeester is: “Als er niets uit het overleg komt, gaat het land opnieuw plat”

BurgemeesterBoerBart. Misschien kan Bart Dochy (51) met die drie B’s op een affiche de verkiezingen ingaan in Ledegem. Hij is er CD&V-burgemeester, maar ook boer in het varkensbedrijf van zijn vrouw, en deed mee aan het boerenprotest. “Of ik mijn voorzitter en minister daarmee een hak zet? Sorry, ik ga mezelf niet verloochenen.” Lees hier wat er volgens hem moet gebeuren om de malaise te stoppen.

114 reacties

  • Geert Verschelde

    2 maanden geleden
    Velen begrijpen niet, of willen niet begrijpen, dat de hoofdregels in het "Europa van Timmermans" gemaakt zijn. De landen en gewesten moeten die hoofdregels omzetten in plaatselijke regels, op straf van boetes en veroordeling van "Europa". Velen stemmen zonder kijken voor de Europese verkiezingen; de ver van ons bed show. Maar deze ver van ons bed show is niet zo ver van ons bed, integendeel zelfs. De Vlaamse regering onder leiding van Demir hebben het echt niet onder de markt.
  • Nicole Vogelaere

    3 maanden geleden
    Lege rekken veroorzaken door blokkades zegt niks over "zonder boer geen eten" dat zegt alleen dat de distributiecentrums gegijzeld worden. Als de boeren hier echt zouden staken dan houd men de rekken net zo gemakkelijk gevuld door import. Waar we toch al afhankelijk van zijn omdat men hier niet voldoende eigen gewassen teelt.
  • Monique Verschueren

    3 maanden geleden
    En groot gelijk hebben ze onze boeren ,volhouden he mannen ,maak allemaal een winkeltje aan huis,goede kwaliteit, voor ons veel verser en goedkoper, en jullie verdienen ook een beetje meer nu blijft er veel te veel aan de vingers plakken ,mijn steun krijgen jullie zeker.
  • Phil Smedts

    3 maanden geleden
    90% van wat hier aan landbouwprodukten geproduceerd wordt is voor export. Waarom moet de belastingbetaler betalen om andere landen goedkope door de overheid gesubsidiëerde te bezorgen ? Stop 80% van de subsidies, en gebruik die om dingen op te starten die wel rendabel zijn, ipv de belastingbetaler steeds maar te laten opdraaien om de onrendabele bodemloze putten van de boerenbond structureel te blijven subsidiëren. We zijn al het land met de hoogste belastingen, trop is teveel !!!
  • Wilfried Vanden Berg

    3 maanden geleden
    Toen ik nog in België woonde heb ik jarenlang mijn groenten en aardappelen gaan kopen rechtstreeks bij een boer . Steeds steeds goed ontvangen , steeds goede tot zelfs zeer goede kwaliteit en altijd een goede prijs en goede vriendelijke ontvangst gehad . Ik raad persoonlijk iedereen aan om dit voorbeeld te volgen . Ga rechtstreeks naar de boer . Je gaat nooit meer naar een supermarkt nadien . Geloof me .