© REUTERS

Finale van WK voetbal 2026 wordt net buiten New York gespeeld

De finale van het WK voetbal 2026 zal op 19 juli gespeeld worden in het MetLife Stadium in New Jersey, op zo’n half uur van New York. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekendgemaakt. De Verenigde Staten organiseren het WK van 2026 samen met Canada en Mexico, dat de openingswedstrijd toegewezen krijgt. De openingsmatch zal gespeeld worden op 11 juni in het Azteca Stadium in Mexico Stad.

Michael Van Damme

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het MetLife Stadium is bereikbaar met de trein vanuit het centrum van Manhattan en is de thuisbasis van de NFL-teams New York Giants en New York Jets.

De keuze van de FIFA is een triomf voor de burgemeester van New York, Eric Adams en de gouverneur van New Jersey, Phil Murphy, die lobbyden voor het MetLife Stadium. Ook Dallas en Los Angeles waren kandidaat voor de WK-finale.

Het stadion heeft 82.500 zitplaatsen en biedt uitzicht op de skyline van New York.

Pas vanaf de kwartfinales zullen er wedstrijden in de Verenigde States gespeeld worden. Tot dan worden alle WK-wedstrijden verdeeld tussen Mexico en Canada.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer