Het bestuur van Ferm Kerkhoven klinkt op het 100-jarig bestaan.© nma

Dames van Ferm Kerkhoven vieren eeuwfeest met veel plezier en gezelligheid

Lommel -

Zondagnamiddag 4 februari vierde Ferm Kerkhoven het 100-jarig bestaan. Intussen is de vereniging veel meer dan de boerinnenbond van vroeger. Elke vrouw is voor Ferm Kerkhoven even belangrijk.

Nele Mannaerts

Ferm Kerkhoven draagt de waarden samenwerken en verbinding hoog in het vaandel. Zo worden kooklessen, schilderlessen, naailessen en bloemschikken georganiseerd. Ook organiseren ze activiteiten zoals fietsen, wandelen, educatieve lessen en feesten. “Vooral die feesten vallen in de smaak. Het is altijd gezelligheid troef. Er wordt veel gelachen en humor houdt ons recht”, vertelt Elly Vromans, één van de voorzitters van Ferm Kerkhoven. “Zo was er eens een kookles over de Marokkaanse keuken. Christel en ik hadden ons gesluierd om naar de les te gaan. Voor de les begon, gingen we bidden op ons matje. Het duurde wel even voor ze ons door hadden.”

Maar ook in coronatijd bleef het plezierig bij Ferm Kerkhoven. “Niemand kon naar de kooklessen komen. Daarom hebben we de recepten en alle ingrediënten in pakketjes gedaan en rondgebracht. Zo kreeg iedereen thuis zijn eigen kookles. We zijn echt een heel leuke groep die vandaag het eeuwfeest mag vieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer