© Action Images via Reuters

Philippe Clement (Rangers) is Trainer van de Maand in Schotland: “Bewijs dat de ploeg op de goede weg is”

Philippe Clement is in Schotland voor het eerst verkozen tot Trainer van de Maand. De coach van Rangers werd door de Schotse profliga beloond voor een uitstekende maand januari, met drie zeges in evenveel competitiewedstrijden. Clement en co. plaatsten zich ook voor de achtste finales van de Schotse bekercompetitie.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

“Dit is voor mij eerst en vooral een collectieve prijs”, zei Clement in een reactie op zijn persconferentie, een dag voor de competitiewedstrijd tegen Aberdeen. “Ik zie het niet als een individuele bekroning. Het is een beloning voor de hele staf, die hard heeft gewerkt om het team deze resultaten te laten behalen. Het is het bewijs dat de ploeg op de goede weg is.”

Clement kwam in oktober toe bij Rangers, nadat zijn avontuur bij Monaco eind vorig seizoen spaak liep. Hij pakte sindsdien - in alle competities opgeteld - 18 overwinningen in 22 wedstrijden. In de tussenstand in de Schotse hoogste klasse zijn de Rangers tweede, op drie punten van eeuwige rivaal Celtic, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer