© BELGA

David Goffin plaatst zich voor de hoofdtabel in Marseille

David Goffin (ATP 134) heeft zich gekwalificeerd voor de hoofdtabel van het ATP250-toernooi in Marseille.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De Luikenaar, het vierde reekshoofd, klopte in de tweede en laatste kwalificatieronde op het Zuid-Franse hardcourt de Fransman Lucas Pouille (ATP 313) in twee sets. Het werd 7-5 en 6-3 na een uur en 33 minuten tennis.

De 33-jarige Goffin en de 29-jarige Pouille, een voormalig toptienspeler die lang out was met blessures, stonden voor de vijfde keer tegenover elkaar. Hun laatste ontmoeting dateerde wel al van 2017, toen Goffin in de Davis Cup aan het langste eind trok. De drie duels daarvoor had Pouille gewonnen.

David Goffin (ATP-134) neemt het in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Marseille op tegen Jiri Lehecka (ATP-32). Die 22-jarige Tsjech, in januari toernooiwinnaar in Adelaide, is het achtste reekshoofd op het hardcourt in Zuid-Frankrijk.

Goffin speelde twee keer eerder tegen Lehecka en trok beide keren aan het langste eind: in 2022 in de eerste ronde in Monte-Carlo (6-4, 6-3) en datzelfde jaar in de eerste ronde op Roland-Garros (6-4, 4-6, 6-4, 6-4). Als hij de Tsjech ook deze keer weet te verslaan, volgt voor de 33-jarige Luikenaar een duel met de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-94) of de Amerikaan Maxime Cressy (ATP-128).

De Pool Hubert Hurkacz (ATP 8) verdedigt deze week zijn titel in het Open 13 Provence.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer