Nieuwe Ford Mustang arriveert

Alain De Jong

De nieuwe generatie van de iconische Amerikaanse sportwagen is nu ook in ons land leverbaar.

De Mustang Mach-E staat al even in de Ford-showrooms. Maar dat is de elektrische crossover die eigenlijk enkel de naam leent van de iconische sportwagen en er verder niets gemeen mee heeft. De Mustang Mach-E is gewoon een toekomstgericht product dat de elektrificatietrend volgt die in Europa volop is ingezet.

Maar daarnaast bestaat ook het oermodel nog altijd. De zevende generatie werd eind 2022 in de Verenigde Staten voorgesteld en kwam daar vorig jaar al op de markt. Het aanbod bestaat uit zowel een coupé als een cabriolet, naast de sportieve Dark Horse variant en de GT3 racewagen die opnieuw het mooie weer wil maken op de circuits.

Intussen maakte de nieuwe Ford Mustang de oversteek naar Europa en is hij ook in België verkrijgbaar, vanaf 58.460 euro. Onder de motorkap schuilt nog altijd de potente 5 liter V8, met naar keuze een manuele of automatische transmissie die achterwielen aandrijft. De topversie Dark Horse levert 453 pk, sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u, haalt een begrensde top van 250 km/u en verandert van eigenaar voor 72.260 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content