© BELGA

David Goffin ondanks matchbal niet voorbij achtste reekshoofd in Marseille

David Goffin (ATP-134) heeft zich dinsdag niet voor de achtste finales van het ATP-toernooi van Marseille (724.015 euro) kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de Belgische kwalificatiespeler na 1 uur en 51 minuten met 3-6, 7-5 en 6-2 het hoofd buigen voor de Tsjech Jiri Lehecka (ATP-32), het achtste reekshoofd op het hardcourt in de Provence.

Bron: BELGA

Nochtans leek Goffin naar een vlotte zege op weg. Maar bij een 2-5 voorsprong in de tweede set slaagde hij er niet in om een matchbal te verzilveren. Vervolgens mocht hij nog serveren voor de match, maar ook dat zonder succes. De 22-jarige Lehecka won uiteindelijk vijf spelletjes op rij en zat weer helemaal in de match. In de derde set won Goffin nog wel het eerste game, maar daarna zag hij zijn tegenstander snel tot 5-1 uitlopen. Die dubbele break kreeg hij niet meer ongedaan.

De 33-jarige Luikenaar greep zo nipt naast een eerste achtste finale op een ATP-toernooi sinds het European Open in oktober vorig jaar in Antwerpen. Zijn laatste kwartfinale dateert van begin januari vorig jaar. Toen schaarde de voormalige nummer zeven van de wereld zich in Auckland bij de laatste acht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer