Nadat eerdere afspraak niet doorging omdat kostenplaatje te hoog was: Barack Obama komt naar Vlaams technologiefestival

Puurs/Antwerpen -

Barack Obama komt eind maart naar Puurs om te spreken op het Antwerps technologiefestival FTI SuperNova. Dat maakt de organisatie woensdag bekend. De Amerikaanse oud-president zal in het Studio 100 Pop-Up Theater de aftrap geven van een tweedaags technologie-evenement dat later die week plaatsvindt in de Waagnatie in Antwerpen.

emke

“Een avond met president Barack Obama”, zo stelt FTI SuperNova trots voor. Op zondag 17 maart zakt de ex-president af naar Puurs om deel te nemen aan een gemodereerde discussie over de uitdagingen van de wereld en zijn visie op de toekomst. “Het is een eer om zo’n inspirerende en invloedrijke spreker als Obama te mogen verwelkomen, zegt Jürgen Ingels, oprichter van Scale-ups.eu, de organisatie achter FTI SuperNova. “Hij gaf de Amerikaanse economie een boost tijdens een periode van grote uitdaging en verandering.”

De avond met Obama moet ondernemers alvast warm maken voor het tweedaagse techevenement dat op 20 en 21 maart plaatsvindt in de Waagnatie in Antwerpen. Het is een combinatie van een conferentie met bekende sprekers van organisaties zoals IDEO, Tesla, NASA en Apple en een technologiebeurs met demonstraties. Het is het ideale moment voor technologie- en innovatieliefhebbers om inspiratie op te doen, informatie te winnen of hun netwerk uit te breiden.

Het is de tweede keer dat het festival in Antwerpen wordt gehouden na een succesvolle eerste editie in 2018 op het Eilandje. Toen zou de toenmalige president ook speechen, maar die afspraak ging uiteindelijk niet door omdat het kostenplaatje te hoog was.

Het plan was om er een tweejaarlijks event van te maken, maar de coronacrisis doorkruiste in 2020 en 2022 die plannen. Dit voorjaar komt de langverwachte tweede editie er dan toch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen