Carlos Sainz en Lewis Hamilton.© AFP

Transfer Lewis Hamilton zindert na in Formule 1, maar gepasseerde Carlos Sainz is niet verrast door keuze Ferrari: “Ik wist al een aantal zaken...”

Formule 1-coureur Carlos Sainz heeft aangeven dat hij niet verrast was door het nieuws dat hij vanaf 2025 zijn stoeltje bij Ferrari kwijt is aan Lewis Hamilton. “Het stelde me niet teleur. Ik maak Ferrari van binnenuit mee. Ik wist al een aantal zaken en ik heb mezelf met het team voorbereid op toekomstige veranderingen”, aldus de 29-jarige Spanjaard.

De Telegraaf

Ferrari maakte vorige week de komst van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton (39) bekend. Sainz, wiens contract afloopt, verklaarde niet veel later dat hij eind 2024 vertrekt bij het team. De coureur is echter vastbesloten om van zijn laatste jaar een succes te maken.

“Het gaat goed met mij, ik ben kalm”, zei Sainz tegen Sky Sports. “Het is een heel belangrijk jaar, mijn laatste jaar bij het team en ik wil zo goed mogelijk presteren. Ik ben me zo goed mogelijk aan het voorbereiden om alles te kunnen geven.”

Sainz.© EPA-EFE

“Dat ik weet dat dit mijn laatste jaar bij het team is, maakt het niet de normaalste manier om een seizoen te beginnen. Maar op het moment dat ik mijn helm opzet voor de eerste race en weer de baan opga, kun je er zeker van zijn dat ik alleen maar denk aan zo snel mogelijk rijden. En als er een kans is om wereldkampioen te worden, dan probeer ik die te pakken”, aldus de Spanjaard.

Sainz eindigde het afgelopen seizoen op de zevende plaats in de WK-stand. Max Verstappen (Red Bull) werd voor de derde keer wereldkampioen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer