²gh
Volledig scherm
PREMIUM
© ²gh

Slechts 6 mensen kennen het geheim achter Lotus-speculoos: zelfs directieleden moeten op de gang gaan staan als recept ter sprake komt

Als u thuis krek dezelfde speculoos als die van Lotus wil bakken, moeten we u teleurstellen: het populaire koekje is onmogelijk na te maken. Maar waarom is dat ‘recept van 1 miljard’ - dat slechts 6 mensen kennen - zo moeilijk na te bootsen? Wat maakt de speculoos zo uniek? En waarom heeft Lotus geen patent op het koekje? “Dit ingrediënt lijkt een onnozel detail, maar maakt een wereld van verschil.”

22 reacties

  • André Christiaens

    3 maanden geleden
    Als Lotus een patend aanvraagt is het geheim bekend, ook bij Coca-cola idem, In België komt alleen de siroop toe en men weet gewoon hoeveel water men moet toevoegen en men kan beginnen met bottelen. Het geheim kan gewoon zijn bv. het geen suiker uit de bieten is maar misschien rietsuiker uit verre landen. Het kan ook gebakken zijn bv. op 176° of meer of minder daar zit het geheim misschien.
  • Robert De Bruycker

    3 maanden geleden
    Als 6 mensen het geheim kennen houdt het geheim geen stand.
  • Peter de Taeye

    3 maanden geleden
    dikke proficiat!! super lekkere koekjes. elke Belg zou ze moeten eten
  • rosemarie noens

    3 maanden geleden
    Al ooit koekjes lekkere koekjes gegeten waarin geen suiker zat? Ze zijn de beste en mogen er best wel fier op zijn als Belg samen met onze andere wel gekende lekkernijen. Doe zo verder lotus!
  • Jan Vercruysse

    3 maanden geleden
    Mooi dat Lotus er zo fier op is om een lokaal product op de wereldmarkt te plaatsen. Jammer dat ze niet fier genoeg zijn om de originele naam te behouden. Speculoos wordt blijkbaar uitgefaseerd en nu moet het Biscoff heten. Schaamtelijk hoor. Sindsdien koop ik mijn speculoos ergens anders.