Goed nieuws voor wie er gaat skiën: Italiaanse skigebieden krijgen veel sneeuw, de rest krijgt vooral koudere temperaturen

De voorbije weken was er door hoge temperaturen vrees of er nog voldoende sneeuw zou liggen om te skiën tijdens de krokusvakantie, maar er is – zeker in Italië – sneeuw en kou op komst.

“De zuidkant van de Alpen krijgt zaterdag en zondag veel neerslag te verwerken”, zegt Roel van den Bekerom, weerman bij Wintersport.nl. “In Italië kan zelfs een halve meter tot een meter sneeuw vallen, met name in gebieden als Val Gardena of Livigno. Voor de zuidelijke Franse Alpen – bijvoorbeeld Serre Chevalier – wordt ook wel wat verwacht. Net zoals in de Zwitserse gebieden Saas-Fee of Zermatt. Kijken we echter naar de noordkant van de Alpen waar de bekende skigebieden liggen, dan is het veel minder.”

“We verwachten overal wel een afkoeling in de krokusvakantie”, zegt weerman David Dehenauw. “Al zal het in de skigebieden nu ook geen stenen uit de grond vriezen. En qua sneeuw zie ik er toch ook niet al te veel vallen. In ruil zal het wel zonnig zijn.”

“Zoals de weerkaarten nu liggen, hoeven mensen zich geen zorgen te maken”, zegt Roel van den Bekerom nog. “In de hogere skigebieden ligt er zeker voldoende sneeuw. En op de pistes naar het dal ligt er kunstsneeuw die wel blijft liggen.”(csn)

LEES OOK. Waar kunt u volgende week nog gaan skiën?

LEES OOK. Zo herken je ijzige pistes en met dit snufje blijven je skischoenen warm: pro’s geven tips voor een fijne skivakantie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER