De toen 18-jarige Bert Janssen in 1984 in het Harefield Hospital in Londen.
Volledig scherm
De toen 18-jarige Bert Janssen in 1984 in het Harefield Hospital in Londen. © PA

Nederlander leeft al bijna 40 jaar met donorhart, een wereldrecord

Een 57-jarige man uit Nederland leeft al sinds juni 1984 met een donorhart. Nog nooit is iemand zo lang in leven gebleven na een transplantatie van dat orgaan. Het wereldrecord is erkend door Guinness World Records, de organisatie achter het beroemde recordboek.

  1. Bedrijf wil in rechtszaak rond talkpoeder 10 miljard euro betalen. Bij ons is het nog steeds te koop: hoe kan dat?
    PREMIUM
    2

    Bedrijf wil in rechtszaak rond talkpoeder 10 miljard euro betalen. Bij ons is het nog steeds te koop: hoe kan dat?

    Het stuift in de wereld van het talkpoeder. Het concern Johnson & Johnson wil in Amerika 10,3 miljard euro ophoesten in een rechtszaak, waarbij duizenden vrouwen beweren dat ze kanker kregen van ‘baby powder’. Hier wordt intussen rustig verder gestrooid. Hoe kan dat? En kun je eierstokkanker krijgen van talkpoeder zoals die vrouwen beweren? “Amerika is Amerika, hé. Maar ook bij ons zijn cosmeticaproducten al uit de rekken gehaald, omdat ze sporen van asbest bevatten.”
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.