Ook kinesisten kunnen zich inschrijven als reservist, zoals Yves Poesmans vorig jaar deed.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook kinesisten kunnen zich inschrijven als reservist, zoals Yves Poesmans vorig jaar deed. © RV

Hoe word je reservist? Heb je een diploma nodig? En wat verdien je? “We laten je niet 20 kilometer lopen met loodzware rugzak”

“Word reservist!” Die boodschap gaf minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in een exclusief interview met onze krant. Maar hoe word je dat? Welke proeven moet je doen? Hoelang duurt een opleiding? En wat krijg je betaald? “Verwacht geen Kamp Waes-toestanden. We gaan je geen 20 kilometer laten lopen met een loodzware rugzak”, zegt majoor Margot Van Waeyenberghe.

37 reacties

  • Pol Segers

    1 maand geleden
    Zou niet weten waarom. Omwille sommige dat willen. En we zitten in de NAVO. En we wilden het hier hebben waarom ? Kassa en niet verder denken. We hebben ooit ons land willen verdedigen en waarom. Om het dan weg te geven Om Europa 1
  • Patrick Van Londersele

    3 maanden geleden
    Moest ik jonger zijn dan zou ik zeker mij aangeven. Ik heb mijn legerdienst in '76 gedaan. Legerdienst opnieuw invoeren ook voor vrouwen. Het is een eer voor je land om te mogen dienen.
  • Alex Van Meirvenne

    3 maanden geleden
    Guy Thys... Elk jaar moeten de militairen fysieke geschiktheidstesten afleggen. Wie buist, krijgt een herkansing. Nog eens buizen en je verschijnt voor een commissie die beslist of de persoon nog een herkansing krijgt of Defensie moet verlaten.
  • Marc Spandel

    3 maanden geleden
    Overheden zijn zoals werkgevers waar je moet solliciteren. De mooiste beloften krijg je voorgeschoteld om een 'contract' te tekenen, maar de adder (slang) onder het gras die je meestal niet merkt of ziet is de volgende: "Eens je getekend hebt, ben je hun 'eigendom' geworden en kan je niet meer terugkrabbelen (zónder zware bestraffing) als je ontdekt dat je in de val bent getrapt!".
  • hervé lahousse

    3 maanden geleden
    voor zo een loontje zet ik mijn leven niet op het spel.