Themabeeld© Shutterstock

Dierentuin wil bedreigde bavianen doden “omdat verblijf vol zit”

De dierentuin van het Duitse Nuremberg wil een aantal bavianen doden, omdat het apenverblijf vol zit. Dat melden Duitse media.

jvh
Bron: Bayerischer Rundfunk, Bild

De bruine baviaan is de kleinste van alle baviaansoorten, en komt voor in een smalle strook in het westen van Afrika: Guinee, Senegal, Gambia, het zuiden van Mauritanië en het westen van Mali. De soort wordt door internationale natuurorganisaties beschouwd als “bijna bedreigde” diersoort.

Er leven momenteel 45 bruine bavianen in het apenhuis van de zoo van Nuremberg, hoewel dat verblijf slechts bedoeld is voor 25 dieren. Volgens Dag Encke, de directeur van de dierentuin, is de groep te groot en ook gemiddeld te oud geworden, wat leidt tot problemen met de genenpool en sociale structuren in de groep.

Het verplaatsen van bavianen naar andere dierentuinen in binnen- en buitenland werd volgens Encke onderzocht, maar zou geen optie zijn. Ook het vrijlaten van de dieren is naar verluidt niet mogelijk. Daarom werd beslist om een nog niet nader bepaald aantal dieren af te maken. De kwestie zou volgende week wel nog besproken worden in de milieucommissie van de gemeenteraad van Nuremberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer