Autokeuring/Brecht Vanhaelewyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Autokeuring/Brecht Vanhaelewyn. © Getty Images / Florian Van Eenoo Photo News

Weinig kilometers op de teller? Dan hoef je nog maar om de 2 jaar naar de keuring

Als je weinig kilometers doet, hoef je in Vlaanderen voortaan maar om de twee jaar naar de autokeuring. Mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) hoopt dat een half miljoen minder keuringen per jaar de wachtrijen en problemen zullen oplossen. Zal dit geen gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid? Waarom hadden veel automobilisten tot nu dan jaarlijks een afspraak? En hoeveel kilometers mag je op de teller hebben als je de keuring een jaar wil overslaan?

55 reacties

  • Jean Donny

    3 maanden geleden
    Velen rijden weinig km en onderhouden hun wagen, voor deze burgers is het niet meer dan een pestregeltjes. Blijkbaar vindt men het fijner deze meerderheid te straffen voor enkele belhamels.
  • Cornet Meurmans

    3 maanden geleden
    Jaarlijks 3000 Km dan naar de keuring geldverspilling
  • Linda Michem

    3 maanden geleden
    Eindelijk eens een "positief " voorstel van deze ministers. Het allereerste wat een kunst .
  • Kevin Theunckens

    3 maanden geleden
    ah ze heeft het licht gezien. Wel een goede redenering maar zouden er verkiezingen op komst zijn ?
  • Chris Van den Eede

    3 maanden geleden
    Door omstandigheden geen km gereden met onze motorhome in 2021. De enige kilometers die die toen gereden heeft is naar de keuring en terug, ten opzichte van het jaar daarvoor, belachelijk betalen en veel tijd kwijt.
  1. Priester Herman (87) werd overvallen op klaarlichte dag: “Hij sleepte me over de grond omdat ik mijn tasje niet wilde loslaten”
    GEZOCHT

    Priester Herman (87) werd overvallen op klaarlich­te dag: “Hij sleepte me over de grond omdat ik mijn tasje niet wilde loslaten”

    “Ik wil het hem vergeven, maar hij moet wel mijn ziekenhuisrekening nog betalen. Da’s het minste.” Priester Herman (87) is mild voor de jongeman die hem vorig jaar heeft overvallen aan het station van Oudenaarde. De man achtervolgde Herman tien minuten lang en greep naar zijn aktetas. Herman wilde het niet loslaten en kwam met een smak op de grond terecht. Hij werd enkele meters meegesleurd, tot de tas in twee scheurde.
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk