Ga naar de inhoud

Uitblinkster Emma Meesseman geniet: "De Belgian Cats, wat een mooie ploeg!"

 vr 9 februari 2024 23:02

Met een indrukwekkend derde kwart nam Emma Meesseman de Belgische basketbalvrouwen na de rust bij de hand om ze richting de Olympische Spelen te leiden. Zelf bleef ze - we hadden het niet anders verwacht - erg bescheiden.

32 punten, 7 rebounds en 2 assists: wanneer de Belgian Cats haar het meest nodig hadden, stond Emma Meesseman paraat. Niet voor het eerst.

 

"In de rust hebben we duidelijk gemaakt dat we meer op onze strepen moesten staan. Na de rust voelden we: nu is het aan ons!"

 

Volgens Meesseman was de match tegen de VS toch wat in de kleren gekropen. "Misschien was er wat meer vermoeidheid, waardoor er foutjes gemaakt werden in de defensie die we gisteren niet maakten."

 

"We missen natuurlijk nog altijd Kyara (Linskens), dat scheelt toch ook veel. Al deed de bank het weer prima. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. De Belgian Cats, wat een mooie ploeg!"

 

Neem de eerste twee matchen van dit olympisch kwalificatietoernooien en voeg daar de Europese titel van vorig jaar bij en de conclusie is: België mag met ambitie naar Parijs afzakken.

 

"Ik wil toch eerst genieten van dit ticket. Daarna zien we het nog wel", loopt Meesseman niet te hard van stapel. "Nu nog één mooie match tegen Nigeria, die ik ook op de Spelen zie en daarna hebben we nog veel tijd om ons voor te bereiden op Parijs."

Na de rust voelden we: nu is het aan ons!

Emma Meesseman

Allemand: "We hoeven niemand te vrezen in Parijs"

Gisteren werd spelverdeelster Julie Allemand nog gespaard tegen de VS, tegen Senegal werd duidelijk dat de Belgian Cats met de Waalse op het terrein nog een niveautje hoger kunnen acteren.

 

"Ik was nog niet 100%, maar ik wou het team helpen. Ik kon wat extra energie geven om te compenseren voor de speelsters die na gisteren misschien wat moe waren."

 

"Voor ons was dit een finale, want we wisten dat dit voor Senegal de laatste kans was."

 

"We hebben het goed aangepakt, al hadden we wat tijd nodig om écht in de match te geraken. Er werd gevreesd voor wat euforie na gisteren, maar we zijn met de voeten op de grond gebleven."

 

Ook Allemand wil zich niet laten verleiden tot al te grote uitspraken met het oog op de Spelen. "We hebben nog veel tijd. Al vind ik wel dat we niemand hoeven te vrezen."

Gerelateerd: