Het belooft een nat carnavalsweekend te worden.

Krokusvakantie start met regenachtig carnavalsweekend, ook komende week blijft het nat

Wie dit weekend naar een carnavalstoet gaat, neemt best een paraplu mee. Het KMI voorspelt een wisselvallig weekend als prelude van een regenachtige krokusvakantie. De rest van de vakantie belooft wisselvallig te worden met regelmatig veel gedruppel. Een weersoverzicht.

Vandaag begint nog overwegend droog, maar na de middag wordt het vanaf het zuiden zwaarbewolkt en regenachtig. Het blijft wel zacht bij maxima tussen 8 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Limburg.

Vannacht neemt de regen wat af en koelt het af tot temperaturen tussen 4 graden op de Ardense hoogten en 8 graden in Vlaanderen. De wind wordt vrij krachtig, met rukwinden die kunnen oplopen tot 60 km/u.

Morgen begint zwaarbewolkt en grotendeels droog, maar geleidelijk wordt het wisselvalliger en valt er meer regen. De temperaturen schommelen dan tussen 6 en 11 graden, bij nog steeds een goed voelbare wind. In de namiddag is er kans op rukwinden tot 70 km/u. 

Rest van de week blijft nat

Maandag trekken buien van west naar oost over het land. In de namiddag wordt het droger vanaf de kust en verschijnen er brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Dinsdag begint de dag wisselend bewolkt met kans op een bui. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. De maxima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Ardennen en 8 graden in het centrum. 

Woensdag blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien die van west naar oost door het land trekken. Het wordt erg zacht met maxima rond 12 à 13 graden in het centrum bij een matige zuidwestelijke wind.

Donderdag verwachten we nog buien of perioden van regen. Het blijft erg zacht met maxima tot 14 à 15 graden bij een matige zuidelijke wind.

Ook vrijdag moeten we nog altijd rekening houden met veel bewolking en perioden van regen of buien. Het wordt iets frisser, met maxima rond 12 graden in het centrum van het land. 

Bekijk hier het laatste weerbericht met Bram

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen