BUNDESLIGA. Loïs Openda scoort maar mist ook penalty in nieuw puntenverlies Leipzig

RB Leipzig is zaterdag op de 21e speeldag in de Bundesliga niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Augsburg. Loïs Openda speelde een opmerkelijke rol met een doelpunt en een gemiste strafschop.

Vincent Van Genechten

Philip Tietz opende na 35 minuten spelen de score voor Augsburg. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van zijn voorsprong, want amper vier minuten later hing de onvermijdelijke Loïs Openda de bordjes alweer gelijk: het vijftiende doelpunt van het seizoen voor de Rode Duivel. In de tweede helft leek Leipzig de wedstrijd naar zich toe te trekken na een doelpunt van Sesko (52.), maar Augsburg-kapitein Demirovic bracht zijn team even later (60.) opnieuw langszij. Openda kreeg in het slot van de wedstrijd nog de kans om zijn team alsnog de overwinning de bezorgen, maar onze landgenoot faalde vanop de stip.

Leipzig (37 punten) staat op de vijfde plaats in het klassement op drie punten van nummer vier Dortmund (40 punten). Augsburg is voorlopig elfde met 23 punten.

Op hetzelfde moment leed Werder Bremen, met Olivier Deman en Senne Lynen in de basis, een 1-2-nederlaag tegen Heidenheim. Maloney (12.) en Beste (18.) zorgden al snel voor de dubbele voorsprong voor de bezoekers. Amper een minuut na de 0-2 gaf Schmid (19.) de thuisploeg opnieuw hoop met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Bremen niet meer.

Heidenheim (27 punten) springt door de overwinning over Werder Bremen (26 punten) naar de achtste plaats in het klassement. Werder Bremen is tiende.

Union Berlin boekt nipte zege

Union Berlin heeft zaterdag op de 21e speeldag in de Bundesliga met het kleinste verschil gewonnen van Wolfsburg. De wedstrijd, die in de eerste helft een tijdlang werd stilgelegd omwille van supportersprotesten, eindigde op 1-0 in het voordeel van de Berlijners.

Na iets meer dan 20 minuten spelen lieten de supporters het duel stilleggen. De Duitse voetbalfans gooiden tennisballen op het veld als protest tegen de beslissing van de Duitse voetbalbond om meer investeerders binnen te halen om de waarde van de uitzendrechten te verhogen. De wedstrijd werd stilgelegd, wat resulteerde in een blessuretijd van maar liefst 21 minuten. Danilho Doekhi (45. + 25) scoorde hierin uiteindelijk het eerste en enige doelpunt van de partij.

© AP

Bij Union Berlin bleef Yorbe Vertessen de hele wedstrijd op de bank. Bij Wolfsburg was er geen spoor van Koen Casteels en Aster Vranckx, die beiden in de lappenmand liggen. Ook Sebastiaan Bornauw ontbrak in de selectie.

Union Berlin staat momenteel vlak boven de degradatiezone op de vijftiende plaats in het klassement met 21 punten. Wolfsburg is twaalfde met 23 punten.