© USA TODAY Sports via Reuters Con

Thomas Pieters zakt verder weg en sluit LIV Golf Las Vegas als dertigste af

Met een ultieme ronde van 73 slagen heeft Thomas Pieters nog elf plaatsen moeten inleveren in de met 20 miljoen dollar gedoteerde Liv Golf Invitational Las Vegas, die werd betwist op de golfbaan van de Las Vegas Country Club in het Amerikaanse Nevada.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De 32-jarige Antwerpenaar, die met een openingsronde van 65 slagen op een gedeelde derde plaats stond, zakte op dag twee, met een ronde van 70 slagen, par, naar een gedeelde negentiende plaats. Met een derde en laatste ronde van 73 slagen, vier birdies, vier bogeys en een triple bogey werd het een 30e plaats.

Met zijn totaalscore van 208 slagen, twee onder par, telde hij in de eindafrekening tien slagen meer dan de Amerikaan Dustin Johnson. De voormalige nummer één op de wereldranglijst is ondertussen aan zijn vierde LIV Tour overwinning toe. Johnson deed uiteindelijk een slag beter dan zijn landgenoten Talor Gooch, vorig jaar tweevoudig winnaar, en Peter Uihlein, teamgenoot van Thomas Pieters.

In het het ploegenklassement, waar er vijf miljoen dollar te verdelen is voor de top 3, werd Pieters met zijn team RangeGoats GC derde met een totaalscore van 24 onder par. De overwinning in het teamklassement ging, met een totaal van 33 onder par, naar Smach GC met de Noord-Ier Graeme McDowell en de Amerikanen Talor Gooch, Brooks Koepka en Jason Kokrak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer