Motorrijder Bram De Schepper achtervolgde de auto tot in Mechelen
Bram De Schepper

Van Antwerpen tot in Mechelen: motorrijder achtervolgt auto die hem had aangereden 

Een motorrijder heeft een autobestuurder, die hem in de buurt van de Antwerpse ring had aangereden, zo'n 20 kilometer lang achtervolgd toen die niet wilde stoppen. De achtervolging bracht hem via de ring, over de E19 tot in Mechelen. Daar kon de politie de automobilist klemrijden. Al die tijd stond de motorrijder handsfree in contact met de politie.

"Ik was na mijn avondshift als bewakingsagent op weg naar huis in Turnhout", zegt Bram De Schepper. "Ik wilde de ring van Antwerpen opgaan, maar moest nog twee rijvakken oversteken en daar werd ik stilstaand aan de zijkant, aangereden door een zwarte Mercedes."

"Mijn rechterbeen deed erg veel pijn, ik ben afgestapt en heb naar de automobilist geroepen dat hij terug moest komen. Hij deed zijn raam open maar is verder gereden. Nog voor hij op de Ring was, heb ik hem kunnen klemrijden en heb ik gezegd dat er papieren ingevuld moesten worden voor de verzekering, dat ik gewond was en een ambulance nodig had en dat mijn motor beschadigd was."

Ik had constant handsfree contact met de politie om onze positie door te geven

Motorrijder Bram De Schepper

"Hij vond dat niet nodig en is met gierende banden doorgereden, via de Ring richting Mechelen, over de E19." Daarop is Bram weer op zijn motor gesprongen en heeft hij de achtervolging ingezet.

"Ik heb meteen handsfree contact gelegd met de politie en hing constant met de meldkamer van de politie aan de lijn. Zo gaf ik hen de hele tijd onze positie door, via kilometerpalen en afritten die we passeerden."

"De politie reed achter ons aan, maar de auto reed tot wel 150 kilometer per uur, het was dus niet makkelijk om hem te volgen. Zelf heb ik altijd voldoende afstand gehouden."

"De autobestuurder heeft dan de afrit Mechelen-Noord genomen, daar wilde hij een U-turn nemen en kon de politie hem uiteindelijk klemrijden en inrekenen."

Bram werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en kan minstens een week niet werken. Zijn rechterbeen zat tussen de auto en zijn motor en is gekneusd. "Ik ben heel blij dat ik mijn beschermende kleren aan had." Hij zal een klacht indienen tegen de automobilist.

Meest gelezen