“Mijn eerste pensioen bedroeg maar 1.000 euro per maand.” Dirk werkte 42 jaar in loondienst én als zelfstandige.
Volledig scherm
PREMIUM
“Mijn eerste pensioen bedroeg maar 1.000 euro per maand.” Dirk werkte 42 jaar in loondienst én als zelfstandige. © Steven Richardson

Dirk komt goed rond met zijn pensioen van 1.600 euro: “Wonen doen we gratis, we erfden het huis van mijn schoonouders”

Door een faillissement verloor Dirk De Vriend (72) uit Drongen maar liefst 100.000 euro. “Maar de jaren dat ik het financieel moeilijk had, waren misschien wel mijn gelukkigste”, zegt hij. Dirk werkte 21 jaar in vaste loondienst en 21 jaar als zelfstandig bouwcoördinator. In onze rubriek ‘Zoveel Verdien Ik’ vertelt hij hoeveel pensioen hij iedere maand ontvangt én waar hij dat aan uitgeeft: “Soms spaar ik 100 euro per maand, soms meer.”

  1. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    32

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.
  2. 14 experten waarschuwen voor ongeziene wooncrisis: “Willen we dat mensen in containers wonen?”
    PREMIUM
    375

    14 experten waarschu­wen voor ongeziene wooncrisis: “Willen we dat mensen in containers wonen?”

    Eigenaars worden huurders, prijzen stijgen nog verder en de bouw van extra woningen zit in het slop. Experten uit alle hoeken van zowel de private als sociale huisvesting slaan eensluidend alarm in een open brief. “We stevenen af op een ongeziene wooncrisis.” Hoe nijpend is het woonprobleem momenteel? Wie dreigt daarvan (nog meer) het slachtoffer te worden? En vooral: hoe lossen we dit op? “Registratierechten verlagen en subsidies geven werken niet meer.”