Lotte (17) geniet van een koffiekoek terwijl de stadsdiensten de Grote Markt opruimen.
Volledig scherm
Lotte (17) geniet van een koffiekoek terwijl de stadsdiensten de Grote Markt opruimen. © RLA

HERBELEEF. Aalst Carnaval: feestvierders sluiten af met koffiekoeken, stadsdiensten zijn begonnen aan de opkuis

Aalst Carnaval zit erop. Dinsdagmiddag trokken nog 5.000 Voil Jeanetten door de straten en tijdens de popverbranding zijn er heel wat traantjes gevloeid. Vandaag is de opkuis van alle festiviteiten begonnen. De carnavalisten die het de hele nacht hadden uitgehouden, kregen koffiekoeken aan het stadhuis. Dit waren de laatste uren van Aalst Carnaval. Geniet nog even na met onderstaande liveblog.

  1. BRUINE KROEGEN. Café De Kleine Beurs, waar de start van Aalst Carnaval letterlijk voor de deur ligt: “Eigenlijk zijn wij ook een beetje psycholoog”
    PREMIUM

    BRUINE KROEGEN. Café De Kleine Beurs, waar de start van Aalst Carnaval letterlijk voor de deur ligt: “Eigenlijk zijn wij ook een beetje psycholoog”

    “Roddels gaan uiteraard ook rond in cafés. Zo zou ik al drie keer failliet zijn gegaan, allemaal niet waar natuurlijk.” Muriel Wertbrouck (49) en Alain Van Langenhoven (54) staan al vijf jaar achter de toog van het knusse café De Kleine Beurs tussen de Dender en het station van Aalst. In de bruine kroeg wordt er nog dagelijks biljart gespeeld, kan je spelen aan echte ‘kaarttafels’ maar is bovenal iedereen welkom. “De naam zegt het al: ook mensen met een ‘kleine beurs’ kunnen hier terecht.” En ook de drie hondjes spelen een sleutelrol in de huiselijke sfeer die in het café heerst.
    Aalst
  2. Eensgezindheid op het debat ‘Erembodegem word(t) wakker!’: “Een dorp met 12.600 inwoners heeft een politiepost nodig”
    PREMIUM

    Eensgezind­heid op het debat ‘Erembode­gem word(t) wakker!’: “Een dorp met 12.600 inwoners heeft een politie­post nodig”

    Op het politiek debat van het burgerplatform ‘Erembodegem word(t) wakker!’ was er over alle partijgrenzen eensgezindheid: Erembodegem, met 12.600 bewoners, heeft een permanente politiepost nodig. “Waarom niet bij de herinrichting van Denderdal een ruimte voorzien voor wijkagenten?”, klonk het. Ook de komst van een Forensisch Psychiatrisch Centrum, de nood aan een polyvalente zaal, de ‘verappartementisering’ van het dorp en de mobiliteitsproblematiek zijn thema’s die leven in de grootste deelgemeente van Aalst.
    Aalst