Sam Coremans

Ex-gitarist Praga Khan riskeert 5 jaar cel voor partnergeweld: "Schaamhaar moest bepaalde lengte hebben, anders sloeg hij"

In Leuven heeft de vroegere gitarist van danceact Praga Khan zich tegenover de rechtbank moeten verantwoorden voor onder andere aanranding, verkrachting en slagen en verwondingen van vier vrouwen. De man riskeert een celstraf van 5 jaar, de slachtoffers getuigden over de onmenselijke behandeling. 

De voormalig gitarist van Praga Khan en Lords of Acid moest dinsdag voor de correctionele rechtbank in Leuven verschijnen voor partnergeweld tegenover 4 vrouwen. 3 van hen waren aanwezig op de rechtbank. "Ik werd dagelijks vernederd en getergd, ik ben urenlang geschopt en geslagen", getuigde een van de slachtoffers met trillende handen.

Advocaat Christine Mussche staat twee van de slachtoffers bij, en schetst een ontnuchterend beeld van de beklaagde. Hij zou zijn ex-partners meermaals hebben vernederd, geslagen en aangerand. "Het is een hallucinante vorm van partnergeweld, zowel omwille van de ernst en frequentie als de langdurigheid ervan", vertelde Mussche. "Het patroon is zonneklaar. We moeten zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren." 

Fetisj voor schaam- en hoofdhaar

De man zou een bepaalde fetisj gehad hebben voor het schaam- en hoofdhaar van de vrouwen. "Dat moest een bepaalde lengte hebben volgens hem. Als daar niet aan werd voldaan, kregen ze gegarandeerd slaag", zei Mussche. 

"Een keer had ik een beetje van mijn schaamhaar geschoren", vertelt één van de slachtoffers. "Twee dagen lang heeft hij me geslagen, geschopt en vernederd. De rest van mijn schaamstreek heeft hij tot bloedens toe afgeschoren en behandeld met haarlak en wasmiddel. Ik dacht dat ik ging sterven."

Het parket vond de feiten voldoende bewezen, en heeft een celstraf van 5 jaar gevorderd voor de gitarist. De verdediging betwistte niet dat de beklaagde zich schuldig heeft gemaakt aan slagen en verwondingen, maar vroeg de vrijspraak voor de andere feiten van verkrachting, aanranding en onmenselijke behandeling. De uitspraak volgt op 12 maart.

Meest gelezen