Protest Mayotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest Mayotte. © afp

Een piepklein stukje Europa in de Indische Oceaan met meer gendarmes dan Marseille, Rijsel en Lyon samen dreigt een nieuwe migratieroute te worden

Ver weg in de Indische Oceaan, ergens tussen Mozambique en Madagaskar, ligt een heel klein stukje Europa. Het Franse (overzees) departement Mayotte is sinds 1 januari 2014 integraal onderdeel van de EU. Je betaalt er met de euro en surft er aan hetzelfde tarief als hier. Het eiland telt wel meer gendarmes dan Marseille, Rennes, Lille en Lyon samen. En dat heeft een speciale reden.

15 reacties

  • Eduard Vos

    3 maanden geleden
    Migratie is van alle tijden... De neerwaartse beweging voor de Westerse landen is ingezet ten voordele van andere bevolkingsgroepen die met veel meer zijn en niet gebonden aan de Westerse regelgeving, inherent aan democratie ... Niets of niemand zal kunnen verhinderen dat de geschiedenis zich zal herhalen, ook het VB niet!
  • Jef Duvillager

    3 maanden geleden
    De Comoren met uitzondering van Mayotte stemden tijdens een referendum voor onafhankelijkheid. Maar dit was blijkbaar niet zo een geslaagd idee van locale potentaten want nu wil iedereen naar het Franse Mayotte waar de levensstandaard heel wat beter is.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 maanden geleden
    Dringend terugkeer (push back) beleid nodig. VB bij de volgende verkiezingen!
  • Jonathan Dekeyser

    3 maanden geleden
    Rony Van Lancker, wees gerust, zover zal het niet komen. Al die paniekzaaierij dient er enkel toe om de defensiebudgetten wat op te krikken. Poeten zal nooit of te nimmer de Navo landen aanvallen, dat zou zijn eigen land in de de vernieling rijden betekenen.
  • Tuur Peerlinckx

    3 maanden geleden
    De draagkracht van onze samenleving is reeds ver overschreden. En de politiek neemt hier en daar een maatregeltje. Niet meer dan wat druppels op een hete plaat.