Opnieuw schietpartij aan Brusselse Hallepoort: gangsters schieten vanuit auto op woning en rijden vrouw aan

Aan de Hallepoort in Brussel heeft dinsdagnamiddag opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. Dat wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. Volgens bronnen vuurden de daders met een wapen op de gevel van een gebouw. Eén vrouw raakte daarbij gewond.

Dirk Coosemans, mts
Bron: BELGA

Een auto reed dinsdagmiddag om 13.30 uur met gierende banden langs een woning vlak bij de Hallepoort, in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. Onbekenden vuurden met een wapen vanuit de rijdende auto verschillende kogels af op de gevel van een woning.

Eén kogel vloog door een raam op de derde verdieping. Volgens de burgemeester van Sint-Gillis, Jean Spinette, gebruikten drie daders daarbij oorlogswapens. De burgemeester reed om 14.00 uur met de fiets voorbij het Jacques Franckplein, kort nadat de schietpartij zich had voorgedaan.

Archieffoto.© BELGA

Het parket van Brussel meldt dat bij die schietpartij niemand gewond raakte.

Dat gebeurde wel tijdens de vlucht van de gangsters. De wagen stoof een razende snelheid weg. Daarbij zou de auto een omstander geraakt hebben. “Tijdens de achtervolging hebben de daders een dame aangereden, van wie het leven gelukkig niet in gevaar is”, zegt burgemeester Spinette bij RTBf.

“Daarna is de wagen ingereden op een muur”, aldus Spinette. “De daders moesten hun vlucht te voet verderzetten.” De auto bleek gestolen te zijn. In de auto vonden de politiediensten een vuurwapen terug.

Klopjacht

De onbekende schutters konden ontkomen. De politie voert nu een klopjacht op de drie daders. “Na kennisname van de feiten heeft de procureur des Konings de eerste onderzoeksdaden bevolen”, zo meldt het parket. “Namelijk het verhoren van getuigen, het cameraonderzoek en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie. Een ballistisch expert werd aangesteld.”

Wellicht moet het motief voor de schietpartij te zoeken zijn in het drugsmilieu. Zondagavond vielen bij een andere schietpartij, vlakbij in de Lacaillestraat, ook al twee gewonden. Volgens de burgemeester van Sint-Gillis, Jean Spinette (PS) is de kans groot dat het geweld drugsgerelateerd is. “Er werden altijd al veel drugs verhandeld in de buurt, maar sinds enkele maanden is de misdaad georganiseerder”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer