© JONAS ROOSENS/osw

Nee, dit is geen nieuwe ambassade: van domiciliefraude beschuldigde advocaat Hans Rieder hangt Zwitserse vlag uit

Gent -

Aan het advocatenkantoor van Hans Rieder wappert sinds kort een nieuwe vlag: de Zwitserse. Normaal wappert aan het kantoor van meester Rieder altijd een Belgische vlag, maar onlangs raakte bekend dat de BBI (de bijzondere belastingsinspectie) de advocaat verdenkt van domiciliefraude.

osw

Hans Rieder woont al geruime tijd in een statig herenhuis in Gent, maar officieel heeft de topadvocaat zijn adres in Zwitserland. Maar de BBI wil niet geloven dat Rieder in Zwitserland woont, een land dat nog altijd bekend staat om zijn lagere belastingen. De BBI betwist zijn aangiftes van 2014, 2015, 2016, 2018 en 2019.

Hoeveel de BBI nu juist eist van Rieder is onduidelijk. De BBI spande een rechtszaak aan tegen Rieder voor domiciliefraude. Op 6 maart doet de rechtbank een uitspraak in de zaak. Sinds dat nieuws bekend raakte, verwisselde Rieder de Belgische vlag aan zijn kantoor in Gent door een Zwitserse.

Het is niet de eerste keer dat Rieder zo uitdagend te werk gaat. Eerder al droeg hij een Joods keppeltje tijdens het proces van Dries Van Langenhove die vervolgd wordt voor negationisme en droeg hij een sjaal van de Rode Duivels rond zijn nek in het onderzoek naar scheidsrechter Bart Vertenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer