Rob Peeters.© Tommy Maes

Rob Peeters stopt als coach bij veldritploeg van Laura Verdonschot: “Er zijn een aantal grotere schilderwerken bij gekomen...”

Rob Peeters (38) legt zijn functie als coach bij het De Ceuster Bonache Cycling Team neer, zo bevestigt het Belgische vrouwenteam dinsdag. De vicewereldkampioen van 2012 in Koksijde (achter Niels Albert) is ook actief als zelfstandig schilder en gaat zich daar voluit op richten.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Mijn agenda is nog niet vol, maar er zijn een aantal grotere schilderwerken bij gekomen waarvan ik nog niet weet wanneer ik die kan afronden. Mogelijk lopen die opdrachten nog een stukje door in de wintermaanden. Omdat ik zelf niet hou van ‘onzekerheid’, heb ik nu al de knoop doorgehakt en besloten de afgelopen samenwerking met het team niet te verlengen”, zegt de 38-jarige Peeters, die tien profcrossen won en twee keer op het BK-podium stond (zilver in 2014, brons in 2012).

Peeters stopt al na een seizoen bij De Ceuster Bonache, het team van onder meer Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven en Alicia Franck. “ Het was een mooie kans om in mijn eerste jaar als coach opnieuw voeling te krijgen met het veldrijden. Bij een ‘damesploeg’, wat voor mij ook weer een nieuwe, unieke ervaring was waardoor ik heel wat mensen heb leren kennen met wie ik mijn kennis kon delen. Met een goed gevoel blik ik terug op de afgelopen maanden.”

Peeters als schilder.© Joren De Weerdt

Peeters zegt de cross overigens niet definitief vaarwel. “Geen idee wat de toekomst brengt, maar dit smaakt in elk geval naar meer. Het is mijn ambitie op termijn terug het veld in te duiken. De afgelopen maanden werd het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat de passie en liefde voor de koers en het veldrijden nog steeds heel groot is. Eerst leggen we de focus op de schilderwerken, maar we komen terug.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer