© Jan Van der Perre

Diefstal

Trio winkeldieven betrapt in Maasmechelen Village: verdachten opgesloten in gevangenis

Maasmechelen -

In de gevangenissen van Hasselt en Lantin zitten drie winkeldieven opgesloten die zaterdag in Maasmechelen Village in de boeien waren geslagen. Het camerasysteem detecteerde de verdachten.

De twee mannen en een vrouw werden zaterdag 10 februari door de bewakers van het outletshoppingcentrum opgemerkt toen ze aan het stelen waren. Via het camerasysteem werden ze opgevolgd en bleek dat ze effectief gestolen hadden. Op basis van die vaststellingen werden de drie tegengehouden en werd de politie Lanaken-Maasmechelen verwittigd.

Verblijfplaats

De drie verdachten werden gearresteerd; twee mannen van 34 en 28 jaar en een vrouw van 34 jaar oud. Geen van hen heeft een verblijfplaats in België. In hun auto vonden de agenten nog een grote hoeveelheid gestolen kleding en benodigdheden die winkeldiefstallen vergemakkelijken.

Onderzoeksrechter

De drie personen werden na verhoor van hun vrijheid beroofd en bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Die besliste de drie verdachten aan te houden en over te laten brengen naar de gevangenis van Hasselt en Lantin. De lokale recherche van Politie Lanaken-Maasmechelen is belast met het onderzoek.

De lokale Politie Lanaken-Maasmechelen zal bij het vaststellen van dergelijke feiten steeds adequaat optreden. Op die manier zetten ze zich maximaal in om de kans op slachtofferschap bij winkeluitbaters in te perken en zo bij te dragen aan een veilige ‘shop’-ervaring voor hun klanten. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer