© DPA/Bezirksamt Neukölln

4 meter lange tijgerpython gevonden in stadspark in Berlijn: niemand weet waar die vandaan komt

In een stadspark in Berlijn werd door een voorbijganger maandag een meterslange, gele slang gevonden. Waar het dier vandaan komt, is voorlopig nog een raadsel.

SGG

Een toevallige voorbijganger merkte dinsdag in het Hasenheide park in de Duitse hoofdstad Berlijn een gele slang op onder een boom. De man lichtte medewerkers van de groendienst in, die vaststelden dat het dier dood was. De autoriteiten van de wijk Neukölln verklaarden dat “volgens de eerste inschattingen, het een vier meter lange tijgerpython is.”

“We zijn veel gewend in de wijk, maar dit hebben we nog niet eerder gehad”, schreven ze bij een foto van de gelige slang op X (voorheen Twitter).

Dierenartsen onderzochten het dier en zij constateerden dat de slang duidelijk erg mager was. Volgens hen zou het dier, gezien de koele temperaturen, ook amper in staat zijn geweest om te bewegen, ongeacht het tijdstip van overlijden. Een doodsoorzaak kon nog niet vastgesteld worden, maar een autopsie zou daar mee duidelijkheid over moeten geven.

Het is ook nog niet zeker of het dier nog in leven was toen het in het park terechtkwam. Maar ook hoe het dier precies in het park terechtgekomen is, weet de politie ook nog niet. Er is een speciale vergunning nodig om zo’n dier te mogen houden en de autoriteiten zijn niet op de hoogte van zo’n vergunning in de wijk Neukölln. Het dier werd ook niet als vermist opgegeven. Er werd al contact opgenomen met nabijgelegen dierenopvangcentra en politiediensten van andere Berlijnse wijken.

Een tijgerpython is een wurgslang en is volgens de autoriteiten van Neukölln eerder mensenschuw. Volgens hen was er dan ook geen gevaar voor het publiek.

© dpa

© Bezirksamt Neukölln

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer