© AFP

Commotie in Frankrijk nu blijkt dat de helft van de Franse ministers miljonair is

Zeker 15 en vermoedelijk 17 - de helft van alle - Franse ministers in de nieuwe regering van premier Gabriel Attal zijn op z’n minst miljonair. Een nieuw record. Dat schrijft het Franse l’Humanité.

De Franse krant dook in de oude aangiftes die alle publieke functionarissen in Frankrijk moeten neerleggen waarin ze hun patrimonium bekendmaken. De zogenaamde Haute Autorité pour la transparence de la vie publique waakt over mogelijke belangenconflicten en is op dit moment de nieuwe fiches aan het verwerken, maar gezien de nieuwe regering bestaat uit heel wat oudgedienden, is al één en ander bekend over hun vermogen en patrimonium.

(Lees verder onder de interactieve slider)

De kans is dus niet onbestaande dat er straks nog meer miljonairs zetelen in de nieuwe regering van Gabriel Attal. De Franse krant stelt zich vragen bij het inlevingsvermogen van de ministers want wie een vermogen bezit boven 1,03 miljoen euro behoort tot de rijkste 5 procent van Frankrijk. Negen ministers behoren zelfs tot de rijkste 1 procent. Franse media maken gewag van minstens 17 miljonair-ministers. Dat zou de helft van echter worden er slechts 15 bij naam genoemd.

(adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer