Apple ziet opnieuw belangrijke productontwerper vertrekken

© Getty Images/iStockphoto

Bij techreus Apple vertrekt opnieuw een belangrijke industrieel ontwerper. Bart Andre, die in 1992 samen met topdesigner Jony Ive bij Apple begon, gaat deze maand met pensioen, meldt persbureau Bloomberg. Andre is een van de laatst overgebleven ontwerpers die in de afgelopen dertig jaar hielpen bij het creëren van het uiterlijk van de iPhone, iPod, iPad en Apple Watch.

Jony Ive, die het ontwerpteam leidde, vertrok in 2019 al bij het bedrijf. Na het vertrek van zijn opvolger Evans Hankey vorig jaar, nam Andre de leiding over. Drie andere ervaren topontwerpers verlieten vorig jaar ook het bedrijf en meerdere oudgediende designer gaven al aan van plan te zijn om in de ‘nabije toekomst’ te vertrekken.

Met het vertrek van Andre komt een einde aan het tijdperk van het topteam van ontwerpers, dat aan het roer stond van de succesvolste producten van Apple. De groep speelde ook een centrale rol bij de creatie van de recentste twee gadgets van het bedrijf, de Apple Watch en Vision Pro.

Onvrede

Na het vertrek van Ive in 2019 begon de uittocht bij het ontwerpteam, mede door onvrede over bezuinigingsmaatregelen bij Apple. Veel ontwerpers stapten over naar LoveFrom, een door Ive opgericht ontwerpbedrijf dat tot twee jaar geleden samenwerkte met Apple. Sindsdien is het team aangevuld met mensen van buitenaf.

Het ontwerpteam van Apple is belast met het bedenken van het uiterlijk, de software en het ontwikkelen van nieuwe functies voor de apparaten. Dat omvat ook de kleinste details, zoals het geluid van beltonen en alarmen van een iPhone.

Wegen van topdesigner Jony Ive en Apple scheiden zich

Partner Content