Links: appartementen te huur op Airbnb. Rechts: socioloog Pieter-Paul Verhaeghe (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: appartementen te huur op Airbnb. Rechts: socioloog Pieter-Paul Verhaeghe (VUB). © Anadolu via Getty Images / rv voor detour

Airbnb drijft huurprijs in steden fors op, en het bedrijf wil nu nog meer inzetten op ons land. Moeten Airbnb’s beter gereguleerd worden?

Airbnb, het Amerikaanse verhuurplatform waarbij burgers een kamer of hun hele huis kunnen verhuren aan toeristen, wil zich de komende jaren focussen op “ondergewaardeerde internationale markten” en vernoemt daarbij specifiek ons land. Ondergewaardeerd? Vreemd, want in Antwerpen en Brussel klagen bewoners nu al dat te veel woningen aan toeristen worden verhuurd. “Door het grote aanbod van Airbnb zijn huurwoningen een pak duurder geworden”, zegt socioloog Pieter-Paul Verhaeghe (VUB).

15 reacties

  • pascal de groote

    2 maanden geleden
    Met openbaar vervoer hier geraken tot daar. Maar probleem is veel buurlanden met de wagen en de anderen met een huurwagen. En dan komt de buurman van zijn werk en staat gans de straat volgeparkeerd met vreemde nummerplaten.
  • joseph behets

    2 maanden geleden
    Wetten worden omzeild,men verhuurd zijn eigen app.waar men officiel verblijft doch woont ergens anders..
  • steve wildemeersch

    2 maanden geleden
    Beste Ives, denk je dat er geen belastingen worden genomen op verhuur via Airbnb? Je bent verplicht om je rijksregister nummer door te geven zodat de inkomsten worden doorgegeven aan de financiële dienst in ons land… Alles wordt belast in ons land, wees daar maar gerust op… we zijn het land met de meeste belastingen…
  • john Roderigas

    2 maanden geleden
    zoek elders en men komt veel goedkoper uit. deze firma is gewoon een geldmachine en wie wil betalen???
  • Ives Ameel

    2 maanden geleden
    Wildgroei laat ze belastingen betalen zoals iedereen, een duidelijk reglement dat echt gecontroleerd wordt met echte sancties bij overtredingen geen schijn controle. Ook weer zo een systeem dat we nodig hadden als kiespijn.