© BELGA

Staatssecretaris De Moor: “Drugdealers zonder papieren uit Peterbos moeten met voorrang het land uit”

Brussel -

Drugdealers die zonder wettige verblijfspapieren in de Brusselse wijk Peterbos door de politie worden betrapt, zullen met voorrang het land worden uitgezet.

Bron: Eigen berichtgeving

Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Ze laat daarom plaatsen voor hen vrijhouden in de gesloten asielcentra. Eerder deze week luidde de sociale huisvestingsmaatschappij de Anderlechtse haard de noodklok over de situatie in de wijk Peterbos. Drugdealers bedreigen er de bewoners, ze zetten er wegblokkades op, en zíj beslissen wie er de wijk binnen mag.

Ook de reeks schietpartijen rond de Brusselse Hallepoort van de afgelopen dagen, zou volgens politiebronnen gelieerd zijn aan diezelfde drugsclan. De drughandel in Peterbos is in handen van een maffiabende die opereert vanuit de Franse stad Marseille. Die clan wil ook de handel op de Jacques Francksquare in Sint-Gillis inpalmen.

De Moor voert samen met de politiezone Brussel Hoofdstad het project ‘High Trouble’ uit. “De politie identificeert daarbij de grootste overlastplegers in een buurt”, zegt De Moor. “De politie weet best wie wijken onveilig maakt. De Dienst Vreemdelingenzaken stelt alles in het werk om die personen te verwijderen. Op deze manier zijn al 67 personen kunnen verwijderd worden.” Die aanpak wordt nu uitgebreid naar de politiezone Brussel Zuid”.(cel)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer