Nieuwe verdachte opgepakt voor ontvoering en gijzeling van Mohamed ‘De Schedel’

In het onderzoek naar de ontvoering en gijzeling van Antwerpenaar Mohamed Azzaoui is een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een dertiger uit het Zuid-Franse Marseille. “Hij wordt verdacht van de gijzeling”, zegt het Antwerps parket.

De 32-jarige Mohamed M., een Algerijn uit de Zuid-Franse havenstad Marseille, werd deze week vanuit Frankrijk aan ons land overgeleverd. “Hij werd gearresteerd en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden op verdenking van gijzeling”, bevestigt Kato Belmans, woordvoerster van het parket in Antwerpen.

De ontvoering en gijzeling van Antwerpenaar Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui (49) dateren van bijna een jaar geleden. Toen werd hij op de snelwegparking aan de E19 in Waarloos in een wagen gesleurd door enkele gangsters. Azzaoui was naar de parking gereden voor een ‘afspraak’, nadat een Servische drugsbaron uit Rotterdam een lading van 1.200 kg cocaïne was kwijtgeraakt. ‘De Schedel’ werd verantwoordelijk gehouden voor de diefstal.

‘De Schedel’ werd ontvoerd aan het tankstation in Waarloos (Kontich).© rr

De Antwerpenaar zou vervolgens vastgehouden zijn in Brussel en Nederland. In de periode van de gijzeling werd een opvallend filmpje verspreid waarin een geboeide Azzaoui vertelde dat ‘Smiley’ en ‘King’, twee jonge criminelen uit Mechelen en Lokeren, met de blokken cocaïne aan de haal waren gegaan. De jacht op Smiley en King leidde vervolgens tot twee aanslagen in Mechelen, en een aanslag op een restaurant in Wilrijk.

Uiteindelijk werd De Schedel na een maand vrijgelaten, hij verkeerde in goede gezondheid en was goed verzorgd door zijn ontvoerders. “Mohamed heeft dat filmpje onder dwang ingesproken, terwijl er een wapen op hem was gericht. Hij heeft niets met drugs te maken”, luidde het in zijn entourage.

In het onderzoek werden eerder al vijf verdachten uit het Brusselse gearresteerd, daarvan werden er toen twee aangehouden. “Het onderzoek loopt verder”, aldus het parket.

LEES OOK. Gekidnapte Mohamed Azzaoui (49) na maand gevangenschap vrijgelaten: “Zolang zijn bewakers bivakmutsen droegen, wist Mo dat ze hem niet zouden vermoorden”

(sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs