© WST

Snooker Welsh Open

De trein is weer vertrokken: Luca Brecel overtuigend naar kwartfinales Welsh Open

Llandudno -

Wereldkampioen Luca Brecel maakt indruk op de Welsh Open. Overtuigende zeges tegen Graeme Dott en Tom Ford (telkens 4-1) brengen hem in de kwartfinales in Llandudno. Daarin wacht vrijdag om 20 uur Marco Fu (WR 86) of Martin O’Donnell (WR 76).

“Als ik ook mijn derde wedstrijd kan winnen, zit de trein weer op het juiste spoor”, verkondigde een ontspannen Luca Brecel donderdagmiddag voor de opstoot voor de camera’s van Eurosport. Zijn wens werd werkelijkheid. Meer nog, de trein lijkt inmiddels ook opnieuw vertrokken. “Dit is Crucible-vorm”, loofde analist Alan McManus, nadat de wereldkampioen zijn beste niveau benaderde.

Brecel schitterde vooral in zijn zestiende finale tegen Graeme Dott. De 28-jarige Maaslander kreeg daarbij een zetje van zijn tegenstrever, Graeme gunde hem met een vroege misser meteen een dot van een kans. Op indrukwekkende wijze pompte Brecel prompt een century (101) binnen, het scenario herhaalde zich ei zo na met een 82-break in het tweede frame: 2-0. Een fausse queue op 48 deed daarna even het tempo stokken, maar een prachtig positioneel shot van geel naar groen zette alsnog de 3-0-tussenstand op het bord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hoe verder ik geraak in een toernooi, hoe sterker mijn focus. Hopelijk kan ik deze lijn nog doortrekken”

Luca Brecel

Spectaculaire pots

Oogde Brecel indrukwekkend tussen de ballen, dan kon het defensief een stuk strakker. Nadat hij zich miskeek op een snooker, toonde Dott zijn klasse met een century (105). Brecel misrekende zich nog even in de openingsfase van frame vijf, maar pakte bij 0-35 uit met misschien wel de strafste clearance van het seizoen. De ene pot was nog spectaculairder dan het andere positieshot, de briljante 75-break besliste meteen ook de wedstrijd: 4-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn achtste finale tegen Tom Ford (WR 18) haalde Brecel met bravoure een vroege achterstand op. Hij beantwoordde een zeventiger van Ford met drie straffe zestigers en kon zich nog een onverwachte misser veroorloven in het vijfde frame. “Ik voelde op het eind even de mentale vermoeidheid”, zei Brecel na afloop. “Maar ik ben blij met twee overtuigende overwinningen. Hoe verder ik geraak in een toernooi, hoe sterker mijn focus. Hopelijk kan ik deze lijn nog doortrekken.”(mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer