Meer dan 100 Frankfurt-supporters opgepakt in Dilbeek voor risicomatch tegen Union

De politie heeft ongeveer 130 supporters van voetbalclub Eintracht Frankfurt in de buurt van het zwembad van Dilbeek administratief aangehouden. De supporters hadden daar hun wagens geparkeerd omdat het niet ver wandelen is naar het stadion Lotto Park in Anderlecht. Frankfurt speelt daar vanavond tegen Union in de Conference league. Het gaat om de harde kern van supporters die al op de radar van de politie stond. "Daarom werden ze preventief opgepakt", zegt burgemeester Willy Segers (NV-A).

De politie heeft moeten optreden aan het zwembad van Dilbeek in de Kaudenaardewijk, voor de wedstrijd van voetbalclub Union tegen Eintracht Frankfurt in de Europa Conference League. De wedstrijd gaat door in Lotto Park in de buurgemeente Anderlecht, maar veel supporters parkeren hun wagen aan het zwembad in Dilbeek, omdat er dicht bij het stadion niet altijd plaats is.

Harde kern van supporters

De Brusselse politiezone Zuid meldt dat er in totaal 130 mensen administratief aangehouden zijn. "Dat gebeurde zonder incidenten. Om te vermijden dat ze de openbare orde verstoren, zullen ze tot na de wedstrijd administratief aangehouden worden. Na de wedstrijd zullen ze vrijgelaten worden om terug te keren naar Frankfurt", meldt de woordvoerder van politiezone Zuid.

De burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA), die zelf in de wijk woont, zei eerder op de avond dat er een tachtigtal personen van de Frankfurtse harde kern is aangehouden. "In de namiddag stonden er al verschillende wagens met Duitse nummerplaten geparkeerd aan het gemeentelijk zwembad", zegt Segers. "Op zich is dat geen probleem, maar de nummerplaten werden wel doorgegeven aan de federale politie voor een risico-analyse."

"Daaruit bleek dat de nummerplaten geseind staan en gelinkt worden aan de harde kern van Eintracht Frankfurt", zegt Segers. Leden die in het verleden dus ook al voor problemen zorgden.

BEKIJK - Politie heeft tientallen Frankfurtsupporters opgepakt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen