© rr, Tom Vierendeels

Tachtigtal leden harde kern Eintracht Frankfurt opgepakt in Dilbeek: “Kaudenaardewijk volledig belegerd”

Dilbeek -

Het duel van Union tegen Eintracht Frankfurt in de Europa Conference League wordt voorafgegaan door een enorme politieactie in Dilbeek. De twee ploegen nemen het tegen elkaar op in het Lotto Park, in buurgemeente Anderlecht. Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek wordt een tachtigtal personen van de Frankfurtse harde kern gearresteerd.

Tom Vierendeels

“Het werd in de namiddag al gesignaleerd dat er verschillende wagens met Duitse nummerplaten geparkeerd stonden aan het gemeentelijk zwembad in de Kaudenaardewijk”, zegt Segers, die zelf in de wijk woont. “Op zich niks verkeerd mee, maar de nummerplaten werden wel doorgegeven aan de federale politie voor een risicoanalyse. Daaruit bleek dat de nummerplaten geseind staan en gelinkt worden aan de harde kern van Eintracht Frankfurt. De Brusselse politiezone Zuid, waar Anderlecht onder valt, was op de hoogte dat er nog leden gingen volgen. Effectief kwamen nadien nog twintig à dertig wagens de wijk ingereden.”

Belegerd

De federale politie en de Brusselse politie grepen onmiddellijk in. “Het is hier intussen een belegerde en volledig afgesloten wijk”, getuigt Segers. “Er wordt blijkbaar geen enkel risico genomen. Ook een helikopter blijft boven de huizen hangen. Alle aanwezige Duitsers worden gefouilleerd en vervolgens in busjes naar Brussel gebracht. Het gaat toch snel om tachtigtal personen. Daar blijven ze in de cel tot minstens na de wedstrijd. Onze lokale politiezone staat intussen in voor het regelen van het verkeer waar de wijk ontsluit naar de Ninoofsesteenweg.”

Overlast

“Deze buitenlandse hooligans of leden van de harde kern is natuurlijk van een ander kaliber, maar het nabijgelegen stadion van Anderlecht is hier wel vaker een bron van overlast”, geeft Segers nog mee. “De wijk hier is bij thuiswedstrijden één groot parkeercentrum. Meestal is het wel rustig, maar soms moet de politie toch ter plaatse gevraagd worden voor wagens die slecht geparkeerd staan. Het stadion ligt hier nu eenmaal niet ver van. Je bent te voet snel aan het Westland Shopping Center, waarna je even snel aan het stadion bent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER