© EPA-EFE

Wereldbeker leidster Lara Gut-Behrami wint eerste afdaling in Crans Montana

De Zwitserse Lara Gut-Behrami heeft vrijdag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Zwitserse Crans Montana de afdaling op haar naam geschreven.

Bron: BELGA

Gut-Behrami klokte een toptijd van 1:19.11. Daarmee hield ze haar landgenote Jasmine Flury en de Oostenrijkse Cornelia Hütter, die gedeeld als tweede eindigden in 1:19.32 (+0.21), achter zich.

In de algemene WB-stand staat Gut-Behrami (1.314 punten) na haar nieuwe triomf steviger aan kop. De kloof met runner-up Mikaela Shiffrin (1.209 punten) is na de zege van de Zwitserse weer met 100 punten vergroot. De Amerikaanse veelwinnares crashte op 26 januari tijdens de afdaling in Cortina d’Ampezzo en liep daarbij een knieblessure op. Ze last momenteel een rustpauze in. 

© AFP

Gut-Behrami staat in de WB-stand van de afdaling op de tweede plaats met 309 punten, na koploopster Sofia Goggia (350 punten). De Italiaanse liep deze maand een scheenbeenbreuk op training op en komt dit seizoen niet meer in actie.

De skiesters krijgen in Crans Montana een druk weekend voor de kiezen. Zaterdag volgt in het Zwitserse skioord een nieuwe afdaling, zondag staat een Super-G op de agenda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer