© BELGA

Alison Van Uytvanck zet zegereeks verder en staat in halve finales op ITF Altenkirchen, Magali Kempen ligt eruit

Alison Van Uytvanck (WTA 706) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi in het Duitse Altenkirchen (tapijt/60.000 dollar)

Jens Heylen
Bron: BELGA

Van Uytvanck versloeg in de kwartfinales Kathinka von Deichmann (WTA 284) uit Liechtenstein in twee sets: 6-1 en 7-5. De partij duurde 1 uur en 8 minuten. In de halve finales wacht voor Van Uytvanck de Duitse Nastasja Schunk (WTA 792), die in de kwartfinales het Oostenrijkse achtste reekshoofd Sinja Kraus (WTA 177) uitschakelde.

De 29-jarige Van Uytvanck stuntte dinsdag in haar eerste ronde in Altenkirchen met een zege tegen het Deense tweede reekshoofd Clara Tauson (WTA 86). Vervolgens schakelde ze in de tweede ronde (achtste finales) de Amerikaanse Vivian Wolff (WTA 371) uit. Van Uytvanck stond vorig jaar acht maanden aan de zijlijn met een dubbele hernia in haar onderrug. Na een mislukte comeback in oktober onderging ze een nieuwe operatie, “de ingreep van de laatste kans”, zo zei ze zelf. In Altenkirchen pikt ze de competitiedraad weer op met een wildcard.

In de andere tabelhelft heeft Magali Kempen (WTA 318) haar kwartfinale niet overleefd. De 26-jarige Limburgse verloor met 0-6, 6-3 en 6-2 van het Franse eerste reekshoofd Océane Dodin (WTA-82). Om een plaats in de finale geeft Dodin de Russische Julia Avdeeva (WTA-246) partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer