Harry deze week in Canada.
AP Images

Prins Harry reageert op kankerdiagnose van koning Charles: "Ik hou van mijn familie, ik ga ze nog bezoeken"

"Ik heb het vliegtuig genomen zodra ik kon. Ik hou van mijn familie", reageert de Britse prins Harry voor het eerst op de kankerdiagnose van zijn vader, koning Charles III. Harry en echtgenote Meghan waren de voorbije dagen in Canada voor de voorbereidingen van de Invictus Games 2025. 

Vorige week maandag maakte Buckingham Palace de kankerdiagnose van Charles bekend, dinsdag stond prins Harry al in Londen. Evident, laat Harry uitschijnen in een exclusief interview met Good Morning America.

"Ik hou van mijn familie. Het feit dat ik een vliegtuig kon nemen en tijd met hem kon doorbrengen, daarvoor ben ik dankbaar", aldus Harry over Charles.

BEKIJK - Het interview met Harry dat met bochtwerk gaat:

Videospeler inladen...

De prins zag de koning weliswaar niet langer dan 45 minuten. Bij dat korte gesprek was zijn broer prins William niet aanwezig. Harry vertrok ook meteen terug naar de VS. De reporter stelt hem daarover geen vragen en Harry begint daar (uiteraard) zelf niet over.     

Kan een ziekte een helend effect hebben bij een familie, die vraag wordt wel gesteld. "Natuurlijk, ik zie dat hier dagelijks", antwoordt de prins strategisch. Hij verwijst daarbij naar de Invictus Games en de aanwezige families in Vancouver en Whistler (Canada). De Games zijn een meerdaags sportevenement voor militairen en veteranen die in het leger gewond of ziek zijn geraakt.

Het leven is ongelofelijk in de VS

prins Harry heeft zijn draai gevonden

Hoewel Harry van zijn familie houdt (maar er geweldige spanningen zijn), maakt hij duidelijk dat hij vooral een familie in Californië heeft. Zijnde: zijn vrouw Meghan en kinderen Archie en Lilibet. "Mijn gezin en leven in Californië is er. Ik heb meer reizen naar het Verenigd Koninkrijk gepland en zal mijn familie daar zo vaak als mogelijk zien."

Sinds 2020 woont Harry aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Prinses Lilibet is ook geboren in de VS. Hij vindt het leven er "ongelofelijk" en "houdt van elke dag daar". De prins geeft toe dat hij het Amerikaanse staatsburgerschap overwogen heeft. "Het is geen prioriteit nu", besluit hij.

Meest gelezen